Műsorok

Víz, Zene, Virág Fesztivál - különleges programokkkal vár Tata!

2017. június 23-25. között rendezik meg Magyarország legnagyobb családi fesztiválját Tatán, az Öreg-tó partján, a középkori vár szomszédságában. A fesztiválon együtt szórakozhat az egész család!

A legkisebbek az állattartással ismerkedhetnek az állatsimogatóban. Különböző kutyás bemutatókon lehet drukkolni az ügyes négylábúaknak, de a Tappancs Állatmenhely szakembereitől megszívlelendő tanácsokat is kaphatnak az örökbefogadásról, a felelős állattartásról. Ingyenes vidámparki játékok, izgalmas versenyek várják a vállalkozó szellemű aprónépet a Szipi-Gyerekszigeteken. Akik kíváncsiak arra, hogy lehet a lisztet életre kelteni, azok az Ireks Picurka Pékek Ligetében kézműveskedhetnek, valamint a Talentum Ökojátszóházban készíthetnek tárgyakat újrahasznosított alapanyagokból. A már hagyományos Kacsa-futam sem maradhat el, a kis sárga gumikacsák hősies viadalt folytatnak majd a győzelemért! A színpadokon zajló gyermekprogramok közül kiemelkedik a Kaláka és Gubás Gabi műsora.

A nagyobb gyerekek és a fiatalok szombaton a győri Mobilis természettudományos élményközpont segítségével győződhetnek meg arról, hogy a fizika nem nehéz, unalmas tantárgy, hanem egy rendkívül izgalmas, látványos kísérletekkel gazdagított, tudományos barkácsolásra teret biztosító játék. A fiatalok és a műszaki érdeklődésű látogatók körében bizonyára nagy tetszést fog aratni a kerékpár-meghajtású kisautó-verseny is, amely szórakoztatva hívja fel a figyelmet a környezettudatos közlekedésre.

A család apraja-nagyja közösen ámulhat Veres Zoltán műrepülő-bemutatóján, illetve a gőzhajó- és légpárnás vízimentő bemutatókon. Együtt csodálhatják meg az Öreg-tavi szökőkutat, a Hattyúliget virágkompozícióit, a virágkötészeti Magyar Kupa műremekeit, a tűzijátékot, a pompás orchideák látványát, valamint a vízikarnevált.

A különlegességekre fogékony ínyenceknek ajánljuk a kipróbálható "EBRU" papírmárványozási technikát a Művelődési Házban, a világító virágokat a Várudvarban és a minikert workshopot is. Igazi szívet melengető és szemet gyönyörködtető csemege lesz a fényfestéssel ragyogóvá varázsolt tatai vár. Egy speciális technika segítségével a Ghymes együttes frontemberének, Szarka Tamásnak az énekhangjára komponált fényjáték színezi be a középkori várat.

Mindezek mellett számtalan egyéb programmal is várják az egész családot, unokától az ükszülőkig! Garantáltan talál mindenki kedvére valót a fesztivál számos helyszínén, az öt színpad valamelyikén: a Borudvarban, a Művelődési Házban és környékén, a Várban, a Várudvarban, a Kastélykertben és a parti sétányon. A fellépő hazai és külföldi zenekarok sokféle stílusban, több helyszínen adnak műsort. Fellép - többek között - a ’80-as évek legendás rockcsapata, a Karthago, Majka and Curtis, a Bikini, a Ghymes, a TNT, Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán és a Sztárban sztár + egy kicsi műsorból ismert partnere, Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, aki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselte, Hot Jazz Band, Little G. Weevil, az X faktorból ismert Soulbreakers és sokan mások. A helyi vagy országosan ismert előadók, együttesek mellett lesznek külföldi vendégeink is, Lengyelországot a Kraków Street Band, Észtországot pedig a S.E.K.S zenekar képviseli.