Műsorok

81. International Motor Show - Genf, I. rész

Az elektromos és alternatív hajtású autók az idei kiállításon már egy önálló, "zöld" pavilonban kaptak helyet.

A KIA standján ott volt az új Rio és a benzin-gázüzemű Picanto mellett az Optima hibrid változata is, amelyet 2012-től kínál a koreai cég Magyarországon.

A Renault a szériagyártásra kész Kangoo és Fluence ZE-vel egyértelműen letette a voksát az elektromos hajtás mellett, egy éven belül három "villanyos" autóval is megjelenik az európai piacon.

A Volvo, mint az Ocean Race yachtverseny névadója és támogatója, Genfben kiállította a verseny ihlette óceánkék színű V60, V70, XC60 és XC70 Ocean Race Edition modelljeit. Ugyancsak itt mutatták be a háztartási elektromos hálózatról, konnektorról is tölthető V60 Plug-in Hybrid-et, amely "hároméltű" - dízel, dízel-elektromos és tisztán elektromos üzemben is használható.

A Suzuki elsősorban az európai piacra szánt és Magyarországon gyártott autóit vitte el Genfbe, de a standon ott volt a 2.4 literes, benzinmotoros Kizashi is, mint a márka szépreményű zászlóshajója. A Grand Vitara az orosz piacon a legnépszerűbb, ott ahol a magyar SX4-ek is szép számban futnak az utakon. Genfben mutatták be az új Swift sportváltozatát, igaz még tanulmányautóként, de már gyártásközeli kivitelben.

A Hyundai i40 szintén Genfben debütált, nálunk júliustól lesz elérhető. A felső-középkategóriás, sportos, kombi megjelenésű autóba számtalan olyan kényelmi és biztonsági berendezést építettek be, amelyeket egyetlen korábbi modellhez sem kínáltak. A Hyundai egy német szaklap szerint jelenleg Európa legmegbízhatóbb autómárkája.

A Metropolis, a Citroën hatalmas, 460 lóerős, a kínai piacra szánt plug-in hibridje még csak tanulmányautó, de mellette ott állt a franciák valamennyi jelenleg kínált sikermodellje is, a mattfekete C3-tól kezdve egészen a mattfehérre fújt C6-osig. Az igazi újdonság, a gyönyörű felnikkel szerelt DS4-es hamarosan Magyarországra is megérkezik. A stand igazi színfoltja volt a helyenként narancssárga színben pompázó fehér illetve fekete DS3 Racing.