Műsorok

Irányjelző, 2011 április

Kameránk ott volt az új Audi A6, a Honda CBR125R, 250R és 600 FA motorok premierjén. Menetpróbán a 94 lóerős Suzuki Splash, a Citroën DS3, a Renault Latitude, a Volkswagen Amarok és a Volvo V60.

A hetedik generációs Audi A6 nyolcvan kilóval könnyebb, mint az elődje és az importőr szerint a leginnovatívabb limuzin jelenleg a piacon. Egyetlen gombnyomással az autó minden paraméterét úgy állíthatjuk be, hogy a legkedvezőbb legyen a fogyasztása.

A Suzuki Splash az új Swift 94 lóerős motorjával 12 másodperc alatt gyorsul százra, de nem ezért szerettük... Már rendelhatő start-stop automatikával is. A Citroën DS3 1.6 literes, 110 lóerős HDI FAP (részecskeszűrős) dízelje vegyes használat mellett sem fogyasztott 5 liternél többet. Agilis és energikus, a kanyarokban érzi igazán elemében magát. Vezettük a Renault új csúcslimuzinját. A Latitude a márka igazi zászlóshajója, amelyet felszereltség-választéka tesz igazán egyedivé. A Volkswagen Amarok kétliteres, 163 lóerős motorja igazi telitalálat. A tesztautó kiválóra vizsgázott. A "Farkas" Argentinában, a Volkswagen Buenos Aires-környéki "Pacheco" üzemében készül. A Volvo V60-as sportkombi a fogyasztására nem volt panasz. A 400 Nm nyomatékú, 163 lóerős dízelmotorja belvárosi dugóban 8-8,5 litert, autóúton 5,7 litert, autópályán, 130-as tempó mellett 6,5 litert kért. Hatalmas csomagtartójának plüss borítása annyira finom, hogy szinte félve tettünk bele csomagokat.

A Hungaroringen mutatta be a Honda a CBR-sorozat megújult tagjait, a 125R, a 250R és a 600 FA modelleket, valamint szintén a Ring adott otthont a Renault kishaszongépjármű bemutatójának is. A platófelépítmények teljes termékválasztékát felvonultató road-show-val az elkövetkező hónapokban az ország tíz nagyvárosát keresik fel.

Ifjabb Tóth János és Tagai Róbert a 300 lóerős Peugeot 207 S2000-es teszteléséről beszélt. Autójuk idei szereplését komoly várakozás előzi meg, de sikert csak az első három futam után várnak. Többéves kihagyás után a Citroën Hungária is visszatért az országos rally-bajnokságba. A csapatot szakmailag Bútor Róbert irányítja, a csapatfőnök Balkányi György, a pilóta Krózser Menyhért (Menya) és Lovay Miklós (Mega) navigál. A DS3 R3T máris megnyerte az idény első versenyét Egerben, az R3-as kategória és az A osztály győztese lett.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) negyedéves beszámolőja szerint alig növekszik a gépjármű-értékesítés, mindössze a haszongépjárművek eladási adatai javultak 2010-hez képest. A márkaszervizek forgalma is csökkent, mivel az új gépjárművek eladásának csökkenése miatt a garancia alatt futó autókból is kevesebb van az utakon.

A Fiat igazán eredeti ötlettel állt elő a svájcifrank-hitelesek megsegítésére. Az átértékelési különbözetet átvállalva, egy internetes oldalon kínálnak megoldást új Panda, Grande Punto, Punto EVO vagy Linea vásárlásához.

A Magyar Suzuki Zrt. új kereskedelmi igazgatója, Jókuti Gábor terveiről, elképzeléseiről beszél.