Műsorok

Zajkioltó kutyaház - Ford, te mindenre gondolsz?

A kutyák a hangokat az emberekhez képest már négyszer távolabbról, illetve jóval szélesebb frekvenciatartományban érzékelik. Emiatt időben fel kell készülni a tűzijátékokra!
Szilveszterkor ujjongó emberek számolják az újévig hátralévő másodperceket, miközben a tűzijátékok fényétől lángba borul az égbolt. Csakhogy az ezzel járó hangélmény igencsak fájdalmas tud lenni a házi kedvencek számára.

A probléma egyik lehetséges megoldása a zajkioltó kutyaház, ami az autókban és fejhallgatókban alkalmazott technológiákhoz hasonló megoldással óvja meg a kutyák érzékeny fülét, így a gazdiknak nem kell elzárniuk kedvenceiket a család többi tagjától.

Kell egy olyan hely, ahol a kutya biztonságban és kellemesen érezheti magát!
Az ötletet a Ford Edge SUV-ban alkalmazott zajkioltó technológia ihlette, ami csendesebb autózást kínál az autóvezetők és utasaik számára. Amikor a mikrofonok erős zajt érzékelnek a motor, az erőátviteli rendszer irányából vagy a külvilágból, a jármű audiorendszere ezzel ellentétes fázisú hanghullámokat bocsát ki.

Ford zajkioltó technológia
A rendszer a kutyaházban ugyanígy működik. Amikor a mikrofonok érzékelik a tűzijáték hangját, egy beépített audiorendszer ellentétes fázisú hanghullámokat bocsát ki, gyakorlatilag teljesen kioltva, vagy legalábbis jelentősen mérsékelve ezzel a robbanások hangját. A rendszer szerves része a belső tér hangszigeteléséhez használt nagy sűrűségű parafa is. Az eredmény: nincs több szilveszteri stresszforrás. Ez egyelőre csupán egy koncepció, egy prototípus, de magában hordozza a lehetőséget arra, hogy sokkal jobban kezdődhessen az év számunkra - ahogyan négylábú barátaink számára is.


Ez az első megvalósuló ötlet a Ford Interventions (beavatkozások) sorozatban, és célja, hogy a márka az autóipari know-how segítségével oldjon meg hétköznapi problémákat.

Köszönjük, Ford! Te mindenre gondolsz!

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő