Műsorok

Sebastien Loeb és Daniel Elena Budapesten

A Citroën 90. születésnapja alkalmából Magyarországra érkezett az ötszörös ralivilágbajnok, Sebastien Loeb és navigátora Daniel Elena.

A rövid sajtótájékoztató után a Hálózat TV egy exkluzív interjút készített Sebastien Loeb-el.

Hálózat TV: Sebastien, mielőtt professzionális raliversenyzővé váltál, mennyi időt és pénzt fektettél ebbe a sportba?
- Időben szinte mindent, mert csak ezzel foglalkoztam. Az anyagi hátteret a csapataim teremtették elő, és miután a Citroën leszerződtetett, ezzel végképp nem kellett, hogy foglalkozzak.
Hálózat TV: Kétszer is második voltál a francia tehetségkutató sorozaton, a Rallye Jeunesse-n. Gondolod, hogy más évek második helyezettjeiből is lehetnek világbajnokok?
- Ez egy nagyon jó kezdeményezés, amelynek több bajnok is köszönheti későbbi pályafutását. El tudom képzelni, hogy a mostani fiatalok közül is világbajnok legyen valaki.
Hálózat TV: Amikor befejezed a raliversenyző pályafutásodat, elképzelhető, hogy te is bíráskodj a Rallye Jeunesse-n?
- Még nem gondolkoztam azon, mit fogok akkor csinálni. Talán a pályaversenyzést is kipróbálom, de csak az aszfaltost. Nem valószínű, hogy elmennék bírának, de a fiataloknak nagyon szívesen segítek majd, hogy minél jobb raliversenyzővé váljanak.
Hálózat TV: A ralivilágbajnokságon a két gyári csapat autói után óriási a szakadék. Ezt nemcsak az időeredmények mutatják, hanem a pálya széléről is látszik. Könnyebb így nyerni vagy pontokat szerezni, mint ha több erős ellenfél lenne?
- Könnyebbnek könnyebb, de nem jobb. Amikor itt volt Marcus Grönholm és a többiek, sokkal érdekesebb volt a verseny. Most Mikko Hirvonen-nel jókat meccselünk. Nehezebb is mint Marcus-szal volt, de hiányzik az, hogy többen küzdjünk egymással.
Hálózat TV: Amikor nem a Citroën C4 WRC-t használod, tehát a svájci hétköznapokban, milyen autóval jársz?
- Alapvetően C5 Tourer-t használok, ha mennem kell valahova. Vannak más autóim is, amiket akkor használok, ha magáért az autózásért indulok el.