Műsorok

Az életed is múlhat rajta! Megéri? - szlogennel kampányt indított a Magyar Autóklub

2019. május 6-12. között zajlott az ENSZ 5. Globális Közlekedésbiztonsági Hete, amelynek keretében a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) támogatásával kampányt indított a Magyar Autóklub.
A Magyar Autóklub az ENSZ 2019. évi Közlekedésbiztonsági Hetére fókuszálva kampányt szervezett annak érdekében, hogy felhívja a figyelmét a mobilitás minden résztvevőjének és a döntéshozóknak a fej- és fülhallgató használatának veszélyeire aktív közlekedés közben.

Az életed múlhat rajta! Megéri?
A Magyar Autóklub Országos Elnöksége a kampány indulásakor közleményben adta hírül, hogy kiemelt feladatának tekinti a közlekedésbiztonság helyzetének a javítását.

- Elsősorban a fiatalok között elterjedt, hogy a közlekedésre - akár gyalogosan, akár járművel - fordított időt kihasználva fül-, illetve fejhallgató használatával zenét hallgatnak, telefonálnak vagy akár nyelvet tanulnak. Ez a magatartás bár szórakoztató vagy akár hasznos is lehet, de számos veszélyt hordoz magában. A közlekedés során valamennyi érzékszervünkre szükség lehet ahhoz, hogy felismerjük a veszélyhelyzetet és hatékonyan tudjunk reagálni az elhárítás érdekében. Ez egyaránt igaz gyalogosan és gépjárművezetés közben. A Magyar Autóklub elkötelezett abban, hogy közreműködjön ennek a veszélyes szokásnak a visszaszorításában és felhívja a figyelmet a kockázataira. - áll a közleményben.

Az életed múlhat rajta! Megéri?