Műsorok

A hazai Euronics is beszáll az e-sportba

A hazai Euronics vezetői úgy látják, hogy a dinamikusan terjedő e-sport nálunk is megérett a támogatásra, ezért szponzorációs megállapodást kötöttek az ESL-el.
Az elektronikus sportok világszerte folyamatosan gyarapodó rajongótábora jelenleg nagyjából 242 milliósra tehető. Az Amerikai Egyesült Államokban és Ázsiában a legmagasabb az arány, egy-egy rangosabb bajnokság döntőjén hatalmas stadionokat töltenek meg a rajongók (az online közvetítések nézőszámairól nem is beszélve). Hazánkban körülbelül 200 ezer főre tehető az e-sportolók száma és kialakulóban vannak a rajongói közösségek. Az igazán elhivatottak már több éve jelentkezhetnek a Magyar E-sport Akadémiára is, ahol a professzionális felkészítés zajlik.

ESL One Köln 2019 - Official Aftermovie
A hazai Euronics vezetői úgy látják, hogy a hazánkban is dinamikusan terjedő e-sport megérett a támogatásra, így örömmel csatlakoztak az Euronics International Ltd. kezdeményezéséhez és szponzorációs megállapodást kötöttek a világ egyik legnagyobb e-sport vállalatával, az ESL-el. Az együttműködés a Hamburgban megrendezésre kerülő ESL One bajnoksággal kezdődik. John Olsen, az Euronics International Ltd. elnök-vezérigazgatója az ESL együttműködés egyik legfontosabb hozadékának azt tartja, hogy az Euronics csoport tagjai és az Euronics márkanevet viselő vállalatok erősíthetik kapcsolataikat, az e-sportolók támogatása a játékosok, a rajongók és az Euronics közös hasznára válik.

Az ESL One az e-sport egyik legnagyobb rendezvénysorozata, mely évi 630 millió nézőt vonz, összesen 3,45 millió dolláros (több, mint 1,04 milliárd forintos) nyereményalappal. Egy évben 6 bajnokságot rendeznek meg a világ különböző pontjain, idén Katowice, Mumbai, Köln, Birmingham és New York után október 25-27 között Hamburgban csapnak össze az e-sport legjobb professzionális csapatai. Délelőttönként a rendezvény fő attrakciója a Clash of Clans bajnokság lesz, ahol 8 csapat küzd majd az ESL Hamburg arénájában a 250 000 dolláros fődíjért. Délutánonként pedig az egyik legnépszerűbb stratégiai MOBA játék, a Dota 2 világbajnokság kerül megrendezésre. További érdekes kiegészítő programok is várják az érdeklődőket, mint például a Cosplay verseny, vagy a Dota Underlords bajnokság, ahol 2000 eurós főnyereménnyel gazdagodhat a legjobb versenyző.

- A hamburgi világbajnokságon a magyar Euronics is képviselteti magát, továbbá szakújságíró megbízásával helyi tudósítás is készül, a rendezvény végén pedig részletes beszámolót is várhat a hazai közönség – jelentette be Hunyady László, az Euronics marketing és értékesítési igazgatója.

- Amellett, hogy az Euronics globális szinten támogatja az ESL hamburgi döntőjét, lokálisan is teszünk ezért a célért: idén először, az ESL One bajnokság utolsó két napjával egy időben lesz a budapesti Sugár üzletközpontban lévő Euronics-ban az "Euronics Gaming 7vége", ahol szombaton a látogatók a méltán népszerű streamerrel, Paplovaggal találkozhatnak és a Quake Champions keretein belül mutathatják meg tudásukat, vasárnap pedig a legendás Counter Strike játékos, Kodiak várja az érdeklődőket CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) edzésekkel, reflexjátékokkal és más érdekességekkel - mondta Fazekas Bálint, az Euronics nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Az ESL One Hamburg Clash of Clans és Dota2 világbajnokság mérkőzései az Euronics weboldalán keresztül, külön erre dedikált aloldalon is követhetők lesznek október 25-27 között.