Műsorok

Világrekord-kísérlet LEGO-ból és hétüléses Ford modellek várják a látogatókat a KIDFEST 2019-en

A tervek szerint 2019. június 1-én és 2-án a Millenárison megépül a világ leghosszabb, több, mint 1 millió LEGO kockából álló lánca és bemutatkoznak a nagycsaládosoknak kínált hétüléses Ford modellek is.
KIDFEST 2019. 06. 01-02., Millenáris
A hagyományosan nagy érdeklődésre számot tartó családi rendezvényen a résztvevők ismét részesei lehetnek egy világrekord-kísérletnek és megismerkedhetnek a Ford teljes 7 üléses portfóliójával a Millenáris Parkban.

A Ford támogatásával, a LEGO Store Budapest és a MomartMarketing Ügynökség szervezésében az idei KIDFEST Program keretében egy minden eddiginél hosszabb, minimum 920 méter hosszú több, mint 1 millió LEGO kockából álló "lánc" megépítése a cél, ezzel megkísérlik megdönteni a jelenlegi világrekordot. Vasárnap délutánra várhatóan a közel 1 kilométeres LEGO lánc foglalja majd el a Millenáris Park nagy részét. A vállalkozó kedvű résztvevők 27 darab 4x2-es klasszikus LEGO kocka összeépítésével készített gyűrűből rakhatják össze a láncot. A rekordfelállításban mindenki részt vehet, aki ellátogat a KIDFEST-re. A LEGO és a Ford 2019. június 1-én és 2-án, 10:00 - 19:00 között várja a családokat a Millenárison!

Bővebben kidfest.hu

Ford 7 üléses portfolió
A Ford a KIDFEST egyik fő támogatója éve óta. A nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható hétüléses modelljeit a július 1-től kezdődő családsegítő program előzeteseként mutatja be a rendezvényen. Az ún. 7 üléses portfolióban egyaránt helyet kap a sportos egyterű S-Max/Galaxy páros, a praktikus Tourneo Connect és a tágas, akár 9 üléses Tourneo Custom kisbusz is.

Ford S-Max/Galaxy
Az S-Max/Galaxy a szegmensben elsőként kínál egyetlen gombnyomásra felállítható harmadik üléssort, ezzel 32 különféle üléskombináció alakítható ki. A vezető dolgát olyan fejlett vezetéstámogató technológiák segítik, mint az Intelligens Sebességhatároló, a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer és az Osztott Első Kamera. Az Intelligens Összkerékhajtás (AWD) észrevétlenül kapcsol az elsőkerékhajtás és az összkerékhajtás között. A motorválasztéka széles, az 1.5 literes, 165 lóerős EcoBoost benzinmotortól kezdve a továbbfejlesztett 2.0 literes TDCi dízel erőforrásig, amely 150, 190 vagy 240 lóerős is lehet.

Ford Tourneo Connect
Az új Tourneo Connect egy megfizethető árú, tágas, sokoldalú és modern technológiájú autó. Öt- vagy hétszemélyes, áruszállításra is könnyen átalakítható, Trend, Limited és Sport felszereltséggel kapható. A ki- és beszállást, illetve a rakodást két oldalsó tolóajtó segíti, a tetősínekre többféle rögzítő rendszer is szerelhető a kerékpárok, kajakok, szörfdeszkák vagy csomagok szállításához.

Az új Tourneo Connectben számos új vezetéstámogató rendszer működik, köztük az alapáron kínált Automatikus Vészfékezés mellett a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, az Adaptív Sebességtartó Automatika, a Keresztirányú Forgalomfigyelővel kiegészített Holttérfigyelő és a Sávtartó rendszer.

1.5 literes EcoBlue dízelmotorjának tervezett országúti üzemanyag-fogyasztása 7,8 l/100 km. A dízelmotorhoz egy vadonatúj fejlesztésű, 8 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik.

Ford Tourneo Custom
A Tourneo Custom 8/9 személyes kisbusz 2019 közepétől bevezetve új, üzemanyag-takarékos, 185 lóerős, 2.0 literes EcoBlue dízelmotort, szintén új, innovatív, 48 voltos EcoBlue Mild Hybrid hajtásláncot, valamint olyan kifinomult vezetéstámogató technológiákat kap, mint például az Aktív Parkolóasszisztens.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő