Műsorok

Sikeresen zárult a 2020-as FeHoVa - Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás

Több mint 50 ezer látogató, négy eseménydús nap a 27. FeHoVa-n, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóján.
FeHoVa 2020
A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ két hatalmas pavilonjában csaknem 300 kiállító, köztük a legjelentősebb gyártók és forgalmazók mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat. A kezdő vadászoktől a profikig az óriási alapterületű "A" pavilonban mindenki megtalálhatta, ami érdekli: különféle vadászfegyverek és ruházatok, kések, terepjárók, bemutatók és trófeagyűjtemények standjai sorjáztak mindenfelé. A lőtéren tesztelni lehetett a fegyvereket, volt íjászbemutató és egy standnál többek között egy élő sólymot és héját is megcsodálhattak a látogatók. A színpadon napközben solymász bemutatót tartottak.

FeHoVa 2020 - interju Szilágyi Balázs FeHoVa kiállításigazgatóval
Nagy siker volt a Takarék Csoport által szervezett filmvetítés, amelyen a látogatók megtekinthették a VADONVILÁG - gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című életrajzi dokumentumfilmet.

Immár második alkalommal rendezték meg a Magyar Vadászlap és az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission; ETC) közreműködésével a Nemzetközi Nyílt Preparátor Versenyt, amelyen a részvevők bármilyen emlős, madár, hal és kétéltű preparálásával indulhattak. A verseny legjobbja ("best in show") Bohdan Vasiliev fekete medvéje lett.

A szokásoknak megfelelően szombaton a vadász színpadon idén is volt Vadászkürtös Fesztivál, valamint ezúttal ugyanitt rendezték a VII. Ifjúsági Vadászkürtös Szóló Versenyt.

A FeHoVa egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a IX. FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság volt, amelyet idén Búr Zoltán, a 2019-es Európa-bajnok nyert meg.

Búr Zoltán
A "G" pavilon a horgászoknak adott egész napra szóló programot. Sokan keresték fel az erre a célra épített medencében az Energofish új etetőhajóját és a négy nap alatt rengetegen fordultak meg a pergető medencénél is, ahol a horgászok hasznos pergető tippeket és trükköket hallhattak és láthattak a legjobb szakemberektől.

27. FeHoVa kiállítás Budapesten
Ezúttal is sikert aratott a fárasztó szimulátor és a MOHOSZ Horgász suli a gyerekeknek. A látogatók találkozhattak a világbajnok női horgász válogatott tagjaival, a szintén világbajnok férfi feeder válogatottal, valamint a VB ezüstérmes csónakos pergető válogatott tagjaival.

A FeHoVa kiállítással egy időben rendezték a VIII. FeHoVa-MEOESZ FeHoVa CAC, CACIB Winter Dog Show-t, amelyen a szakmai zsűrik több száz négylábút minősítettek.

Afrikai sertéspestis, sziklaszarvasok, vadászkutyák és terepjárók...