Műsorok

Virtuális Driving Skills for Life (DSFL) - a FordZilla Team számítógépes játékokat használ az oktatáshoz

A FordZilla Team pilótái számítógépes játékokkal segítenek a fiatal európai autósoknak, hogy biztonságosabban vezessenek.
A Ford 2019-ben állította össze a Team Fordzilla formációt, az első saját esport-csapatot az egyébként önálló francia, német, olasz, spanyol és brit csapatok versenyzőiből. Mindegyik csapat saját kapitánnyal vesz részt az országos szintű versenyeken, és európai szinten e csapatok legjobb pilótái képviselik a Team Fordzillát.

Ford Driving Skills for Life
A csapat tagjai számítógépes játékokat használnak fel arra, hogy az európai fiatalokat megtanítsák a biztonságos autóvezetésre. A profi "virtuális pilóták" szimulátorokkal, valósághű környezetében mutatják be, milyennek kel lennie a vezető reakciójának egy-egy forgalmi helyzetben, ezért fontos, hogy képzésben részt vevő fiatalok megtanulják (vagy éppen nem tanulják meg...) az olyan fogásokat, mint a sebesség helyes megválasztása vagy a veszélyhelyzetek felismerése. A képernyőn gyakran katasztrofális jelenetek alakulnak ki, amelyek világosan megmutatják, mennyire fontosak ezek az ismeretek a való világban.

Az egyszerre több pilótát szerepeltető videókban a Team Fordzilla versenyzői egyazon képernyőn különböző helyzeteket játszhatnak le, méghozzá valósághoz hű sebességgel futó autókban, nem pedig olyan agresszív tempó mellett, amit a virtuális versenygépekkel megszoktak.

A Ford felmérést készített a fiatal járművezetők körében és eszerint egyharmaduk (33%) már több online oktatóanyagot is megnézett az autóvezetésről, több mint egynegyedük (28%) pedig számítógépes játékokkal is igyekszik javítani vezetési képességeit. A játékokat használók közel fele (46%) érezte úgy, hogy ennek eredményeként tényleg jobban vezetnek, ezért valószínű, hogy az oktatóanyagok kedvező fogadtatásra számíthatnak majd.

A FordZilla Team oktatási moduljai a következő témaköröket tartalmazzák:

Bevezetés / Az ülés beállítása
Fékezés ABS-szel és ABS nélkül / Biztonságos fékezés
Veszélyhelyzet felismerése / Biztonságos távolságtartás
Sebesség megválasztása / Megcsúszás kezelése
Érezni az autót és vezetni a járművet
A tanfolyam végén élő show-ban tehetnek fel kérdéseket a trésztvevők.

Team Fordzilla and DSFL | Hazard Recognition
A kezdeményezés voltaképpen egy virtuális válasz arra, hogy a Ford a 2020-as évre felfüggesztette a DSFL (Driving Skills for Life) fizikai részét. A program által biztosított gyakorlati járművezetői oktatáson 2013 óta eddig 16 európai ország 45 000 autóvezetője vett már részt. A Ford ingyenes programjának részeként Magyarországon a program 2017-es bevezetése óta több, mint 1600 fiatal autós szerezhetett életre szóló rutint gyakorlati körülmények között a különböző vészhelyzetek felismeréséről és azok kezeléséről. 2019-ben a résztvevők 96,4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a képzésnek köszönhetően magabiztosabban és biztonságosabban autózik.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
Sajtókapcsolatok
PR és Közkapcsolatok igazgató