Műsorok

SUZUKI ECSTAR - a Suzuki csapat és Joan Mir nyerte a 2020-as MotoGP világbajnokságot

Az idén 100 éves Suzuki kettős győzelmet aratott a világ legrangosabb motorkerékpár-versenysorozatán. Kenny Roberts Jr. 2000-es világbajnoki győzelme után 20 évvel ismét a Suzuki versenyzője nyerte a MotoGP világbajnokságot.
20 évvel Kenneth Lee Roberts Junior (Kenny Roberts, Jr.) 2000-es győzelme után 2020-ban ismét a Suzuki versenyzője lett a MotoGP világbajnoka, a világbajnoki címet a Suzuki GSX-RR nyergében 171 ponttal a SUZUKI ECSTAR versenyzője, Joan Mir szerezte meg. A csapat másik versenyzője, Alex Rins összetettben a 3. helyen végzett. A SUZUKI ECSTAR 310 pontot ért el csapatversenyben, ezzel csapatban is világbajnok lett.

Joan Mir, SUZUKI | 2020 MotoGP World Champions
- Gratulálok a SUZUKI ECSTAR csapatnak és Joan Mir-nek a MotoGP-világbajnoki győzelemhez, ennek a COVID-19-es járvány miatt példátlanul nehéz szezonnak a végén. Köszönöm a csapatunk és sportolóink munkáját. A Suzuki idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, valamint éppen 60 éve kezdtük a versenyzést is. Ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy éppen ebben az emlékezetes évben sikerült a csapatunknak megnyernie a világ legrangosabb motorkerékpár-versenysorozatát. A motorkerékpár és a motorkerékpár-gyártás az alapítóink által hosszú évtizedeken át épített vállalatunk egyik kulcsfontosságú üzletága - mondta Toshihiro Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnöke (President, Suzuki Motor Corp (SMC)).

- Szeretnék köszönetet mondani ügyfeleinknek, rajongóinknak és márkakereskedőinknek, illetve beszállítóinknak és szponzorainknak a bátorításukért és támogatásukért, Davide Brivio-nak, a Suzuki csapatfőnökének és a csapatunk tagjainak, Sylvain Guintoli tesztpilótánknak, Joan Mir-nek és Alex Rins-nek, a kitartó munkával elért kiemelkedő eredményekért, továbbá kollégáinknak, akik Japánból segítették a versenyhez kapcsolódó munkálatokat – tette hozzá.

- A csapatunk számos kihívással küzdött meg a MotoGP-be való visszatérésünk óta, de évről évre erősebbek lettünk. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy végül pont idén szereztük meg csapatban a bajnoki címet. Úgy érzem, ez remek nyitánya a Suzuki következő 100 évének - osztotta meg gondolatait Toshihiro Suzuki, az autókat, motorkerékpárokat és hajómotorokat gyártó nemzetközi járműipari cég elnöke a mérföldkőnek számító győzelem kapcsán.

TEAM SUZUKI ECSTAR MotoGP - SMC FACTORY VISIT
Forrás: Bonnár-Csonka Zsuzsanna
vállalati kommunikációs vezető
Magyar Suzuki Zrt.