Műsorok

LEXUS rajztanfolyam - Koichi Suga formatervezési igazgató bemutatja, hogyan kell autókat rajzolni...

A LEXUS globális közösségi programjának keretein belül különleges kezdeményezést, egy nem mindennapi rajztanfolyamot indít útjára.
A LEXUS nemrégiben útjára indított Lexus Creates elnevezésű kezdeményezése innovatív és szórakoztató tevékenységekbe vonja be az érdeklődőket. A sorozat témái a Lexus formatervezéssel és kézművességgel kapcsolatos értékeihez kapcsolódnak, és ráirányítják a figyelmet a márka kreatív partnereire is. A sorozat része egy rajztanfolyam is, ebben a LEXUS globális formatervezési igazgatója, Koichi Suga segít a nézőknek elsajátítani azokat a rajzolási fogásokat, amelyekkel megfelelően tudnak ábrázolni egy autót. A világ egyik legelismertebb dizájnere, a LEXUS formatervezési igazgatója (General Manager of Lexus Design) lépésről lépésre mutatja be, hogyan kell autókat rajzolni.

Koichi Suga volt a vezető formatervező az ötödik generációs Lexus LS fejlesztési folyamatában. Kreatív megközelítésének köszönhetően a zászlóshajó luxuslimuzin karcsú és látványos lett, méltó képviselőjeként a márka merész formanyelvének.

LEXUS LC500
- Formatervező vagyok, ezért a rajzolás mindig is alapkészség volt számomra, és végtelenül élveztem azt a magas szintű kreativitást, amit a rajz lehetővé tesz. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy különleges képesség. Én viszont azt gondolom, hogy bárki megtanulhat rajzolni, és ezáltal kiélvezni a gondolatok kifejezésének ezt a kötetlen formáját. A stílustól vagy a képességektől függetlenül nagyon komoly mentális és érzelmi előnyökkel jár, ha az emberek megtanulják az önkifejezés valamilyen módját - avat be az autórajzolás titkába Suga.

Lexus Creates | Tutorial Completo - Sketch Lexus LC 500
A videotanfolyamon Suga lépésről végig vezeti a nézőket az autóiparban elvárt rajzolás alapjain. Csupán papírt és ceruzát használva, egyszerű vonalakkal és könnyen érthető instrukciókkal kelti életre az LC 500-ast, miközben fellebbenti a fátylat az autóipari formatervezés érdekes folyamatairól. A neves dizájner útmutatásával akár lelkes amatőrök is le tudják rajzolni a LEXUS zászlóshajó kupéját, az LC 500-ast.

- Bár már évtizedek óta tervezek járműveket, mégis úgy érzem, hogy a rajzolás ma is pontosan olyan izgalmas és megnyugtató dolog, mint amikor kisdiákként elkezdtem autókról álmodozni - árulja el Suga, aki azt is kihangsúlyozza, hogy ezekben a nehéz időkben a kreatív gyakorlatok kifejezetten segítenek kikapcsolódni.

Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.