Műsorok

Ford Windscreen Weather Station - szabadabban lehet lélegezni sport után!

Az új szenzor-rendszer automatikusan páramentesen tartja a szélvédő belső felületét.
Ford’s Windscreen Weather Station
2020 március és június között a Sport England felmérése szerint 731 ezerrel többen kezdtek el futni, és 1,2 millióval több ember választotta a kerékpározást. Németországban 42 százalékkal nőtt a futók száma, mivel az emberek megpróbáltak aktívak maradni a lezárások idején. Ezzel az az egyetlen gond, hogy amikor utána beülünk az autóba, felhevült testünk miatt néha bepárásodik a szélvédő

A Ford új szélvédő-párásodás gátlója (Windscreen Weather Station) még időben megakadályozza a fenti jelenséget. A rendszer méri a kabin levegőjének páratartalmát, illetve az üvegfelület hőmérsékletének változását és szükség esetén automatikusan, éppen a szükséges fokozatot választva beindítja a klímaberendezést, hogy a pára ne tudjon lecsapódni a szélvédőn.

Ford’s Windscreen Weather Station
A Windscreen Weather Station a szélvédőn, a belső visszapillantó tükör közelében kapott helyet. Az 5 cm x 3 cm méretű rendszer több érzékelőt is tartalmaz. A szenzorrendszer a kettős elektromos automatikus hőmérséklet-szabályozás (Dual Electric Automatic Temperature Control) rendszerrel felszerelt autókba már be van építve. A Ford Kuga és Explorer SUV-modellekbe bepített legújabb változat már arra is képes, hogy a klímarendszer kompresszorának kisebb mérvű használatával csökkentse az autó üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását.

A Ford nemrégiben összefogott a szabadtéri programok szakértőjével, a komoot céggel, hogy segítségükkel az autósok praktikusabban megtervezhessék kalandozásukat a természetben; némelyik elektromos hajtásláncú Ford-modell vezetői pedig már a FordPass alkalmazás segítségével is páramentesíthetik autójuk szélvédőjét és beállíthatják az utastér hőmérsékletét még azelőtt, hogy beülnének a volán mögé. Ha pedig a lefagyott szélvédő külső felületét kell jégteleníteni, a Ford szabadalmaztatott QuickClear technológiája egyetlen gombnyomásra, másodpercek alatt elvégzi a feladatot.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő