Műsorok

Ford Guard Mode - valós időben riaszt a távolról vezérelt okostelefonos rendszer

A valós időben működő riasztórendszer a sofőrök, tulajdonosok vagy flottaüzemeltetők okostelefonjára küld értesítést, ha potenciális járműfeltörést érzékel. Magyarországi bevezetése 2021 tavaszán várható.
Európában egyre több haszongépjárművet törnek fel a raktérben hagyott anyagok, szerszámok, berendezések miatt. Az Egyesült Királyságban például minden 23. percben egyet, a biztosítóknál bejelentett szerszámlopások száma 2019-ben több mint 50 százalékkal emelkedett. Ezért fejlesztette ki a Ford a Guard Mode valós időben működő riasztórendszert, ami a FordPass Pro rendszerrel kommunikáló járművekbe építhető be. A rendszer a sofőrök, tulajdonosok vagy flottaüzemeltetők okostelefonjára küld értesítést, ha potenciális járműfeltörést érzékel.

Guard Mode: Real-Time Security For Ford Van Owners
A Guard Mode segít a tulajdonosoknak akár öt járművet is felügyelni, garantálva, hogy minimális állásidő mellett munkára készen álljon a járműflotta. Munkaidőn kívül vagy a hétvégén, a Guard Mode aktivált állapotban többféle érzékelő segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe, felnyitja a motorháztetőt vagy a rakteret, illetve beindítja a motort. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára. A Guard Mode akkor is riaszt, ha a járművet kulccsal nyitják vagy indítják be, ez akkor lehet hasznos, ha ellopták vagy lemásolták a kulcsot.

Guard Mode: Real-Time Security For Ford Van Owners
A Guard Mode a FordPass Pro alkalmazásban már meglévő riasztási értesítésekre épül, köztük például a tréleres lopási riasztásra is, ami akkor lép működésbe, ha a bezárt járműről leakasztanak egy utánfutót. A Guard Mode azt is jelzi, hogy mikor nyitották ki a járművet, mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét.

A Guard Mode az első olyan funkció, amit a Ford a vezeték nélküli (Over-The-Air, OTA) szoftverfrissítéssel aktivál. A rendszeres OTA szoftverfrissítéseket a FordPass Connect felhasználásával lehet elvégezni, ami a Ford haszongépjárművek túlnyomó többségében már alapfelszereltség. A riasztórendszer fokozatosan jeleník meg a Ford teljes modellkínálatában. Az alkalmazás felhasználói hamarosan azt is előre tervezhetik, hogy mikor aktiválják a Guard Mode rendszert.

- Áruszállítóink segítenek mozgásban tartani vásárlóinkat és szerszámaikat, hogy elvégezhessék a munkájukat. A FordPass Pro és a Guard Mode segítenek a járműtulajdonosoknak megvédeni járműveiket és ezzel vállalkozásaikat is, hiszen egy lépéssel a bűnözők előtt járnak. És ez még csak a kezdet. Mivel immár az összes új modellünk connected, azaz összekapcsolt jármű, hatalmas lehetőségeket látunk az újabb biztonsági megoldások kifejlesztésében, amelyekkel segíthetünk vásárlóink vállalkozásainak felvirágoztatásában - mondta Mark Harvey, a Ford Európa vállalati konnektivitásért felelős igazgatója (director, Enterprise Connectivity, Ford of Europe)

A Ford tovább dolgozik a járműtulajdonosokkal és partnereivel olyan funkciók kifejlesztésén, amelyek azoknak segítenek a nyugodt alvásban, akiknek munkaeszközük a jármű és az abban tárolt dolgok.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő