Műsorok

Ford Driving Skills for Life - sikeres hétvégét zárt a Ford fiatal autósoknak szóló ingyenes képzése

Több, mint 600 fiatalnak biztosított lehetőséget a biztonságos közúti közlekedés megismerésére a Ford fiatal autóvezetők számára szervezett ingyenes "Driving Skills for Life" oktatási programja.
A tréningen a fiatalok olyan vészhelyzetek kezelését tanulhatták meg a gyakorlatban, mint a jeges úton megcsúszott autó irányítása, vagy a vészfékezés közben forgalmi akadály kikerülése. Ugyancsak a gyakorlatban tapasztalhatták meg, milyen veszélyekkel jár, amikor vezetés közben eltereli valami a figyelmüket.

Ford Driving Skills for Life 2019 | HUNGARY
- Az európai fiatalok első számú halálozási oka a közúti baleset és ezen belül a halálos kimenetelű balesetek áldozatainak 8 százaléka kerékpáros. Az autósok új generációja számára kulcsfontosságú megtanulni, hogy minden közlekedő biztonságára ügyelniük kell, ezért a program idén egy új biciklis modullal is kiegészült. Az eseményen A "Share the Road" kurzusok részvevői megismerik a "Dutch Reach" technikát, a kerékpárosoktól való biztonságos távolságtartás fontosságát, és a "WheelSwap" szimuláció segítségével élhetik át a veszélyhelyzeteket - mondta el ismertetőjében Györke Orsolya, a program managere.

Share The Road
A Ford ingyenes, 18-26 éves autósok számára kialakított Ford Driving Skills For Life (Ford DSFL) gyakorlati autóvezető-képző programjában idén először jelent meg a "Share The Road" modul, azzal a céllal, hogy biztonságosabb együttműködésre ösztönözze Európában az autósokat és a kerékpárosokat. Az új kurzus értékesen egészíti ki a többi modult, ahol a résztvevők kis létszámú csoportokban, képzett vezetéstechnikai oktatóktól tanulják meg a veszélyhelyzetek felismerését, a jármű biztonságos kezelését, a sebesség és a követési távolság helyes megválasztását.

A Ford 2013 óta 315 oktatási napon 16 európai ország 38 000 fiatal autóvezetőjének biztosította az ingyenes gyakorlati képzést. Magyarországon a program 3 éves jelenléte óta már több mint 1750-en vettek részt a képzésben.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő