Műsorok

"A művészet örök" - kihirdették a pályázat győzteseit

A "Porsche Classic Art" pályázat díjait Szurcsik József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese, Nánási Pál fotóművész és Aradi Géza, a Porsche márkaigazgatója adta át.

"A művészet örök" felhívásra beérkezett pályaműveket a Magyar Képzőművészeti Egyetem neves szakértői, valamint a Porsche Centrum Budapest vezetői bírálták el, de a nagyközönség szavazatai is beleszóltak a végeredménybe.

Az eredményhirdetést és a díjátadó ceremóniát a Porsche Centrum Budapest szalonjában tartották. A pályázat III. helyezettje Varga Anna Gizella, V. évfolyamos tervezőgrafikus hallgató "A kör" című műve, míg a II. helyezett Kauker Dóra, II. évfolyamos festőművész hallgató lett, "Részletekben" című alkotásával. A zsűri az I. helyezést Csuth Péter, V. évfolyamos tervezőgrafikus "I., II., III." című művének ítélte oda.

A Porsche Centrum Budapest által kiírt pályázatra fiatal képzőművészek vizuális művészeti alkotásait várták a szervezők, ahol a hangsúlyt a művészetekben megfigyelhető emberfeletti teljesítményre, újításokra, kitartásra és formai tökéletességre irányították.