Műsorok

A JAGUAR LAND ROVER megoldása a COVID-19 vírusfertőzés megelőzésére

A cég fizikai érintés nélküli érintőképernyőt fejlesztett ki a vírusok és baktériumok terjedésének megfékezésére.
Jaguar Land Rover Predictive Touch
A Jaguar Land Rover és a Cambridge-i Egyetem által közösen kifejlesztett és már szabadalmaztatott technológia kettős előnye, hogy nem vonja el a vezető figyelmét az útról és a COVID-19 világjárvány utáni időkben is segít visszaszorítani a baktériumok és vírusok terjedését.

Az un. "prediktív érintés" technológia mesterséges intelligencia és érzékelők segítségével képes előre megállapítani, hogy a felhasználó mit szeretne elérni az érintőképernyőn. Ez lehet például a műholdas navigáció, a hőmérsékletszabályozás, vagy a szórakoztató-rendszer beállítása anélkül, hogy akár egyetlen gombnyomásra szükség lenne.

Predictive Touch JLR version
A mesterséges intelligencia még a rámutató mozdulat elején megállapítja, hogy a jármű vezetője melyik elemet szeretné kiválasztani a képernyőn, íly módon felgyorsítva az interakció folyamatát. A kézmozdulat-követő rendszer (az elektronikai fogyasztási cikkeknél egyre gyakrabban alkalmazott) vizuális- vagy rádiófrekvenciás érzékelők segítségével ötvözi a kontextuális információkat (mint a felhasználói profil, a kezelőfelület kialakítása és a környezeti feltételek) a többi (pl. a tekintetkövető) érzékelő által továbbított adatokkal a felhasználó szándékának valós idejű kikövetkeztetéséhez.

Az érintés nélküli interakciót megvalósító szoftveres megoldás magas technológiai készültségi szintjének köszönhetően zökkenőmentesen integrálható a már meglévő érintőképernyőkbe és interaktív kijelzőkbe, feltéve, hogy az érzékelőkből származó megfelelő adatok rendelkezésre állnak a tanulási algoritmushoz.

A laboratóriumi és a közúti tesztek alapján a prediktív érintés akár 50%-kal csökkentheti az érintőképernyők használatához szükséges idő- és energiabefektetést, valamint korlátozza a vírusok és baktériumok terjedését.

A Cambridge-i Egyetem mérnökeivel közösen kifejlesztett úttörő rendszer a Jaguar Land Rover "Destination Zero" (nulla kibocsátás, nulla baleset és nulla közlekedési dugó) jövőképének része, amely a biztonságosabb és környezetkímélőbb járművek kifejlesztésére irányul.

Destination Zero
Forrás: Saliga Réka
PR manager
Mediator Group, Press WAE